Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Go Down

Author Topic: NLOTH by Fez  (Read 2431 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

fez

• JTREE MEMBER
  • **
Re: NLOTH by Fez
« Reply #45 on: September 06, 2010, 07:39:27 PM »

slažem se Sonja  8)
''In the midnight hour she cried- "more, more, more"
;D ;D ;D

Billy je car. Za "Dancing with my self" dugo nisam znao o čemu je. Tj. nisam dovoljno kopao i onda tek zaznah da Billy priča o drkanju. Od tad mi ta pisma- ludilo! 8)

p. s da napomenem i teoriju u kojou je navodno sam Billy potvrdio. Bio je u klubu u Tokyo-u. Klub je bio prepun zrcala i svak je plesao sam sa sobom. Billyevi fanovi pričaju kako to samo glupani mogu popušit, jer se on u biti sprda sa ljudima koji ne kuže da se zapravo radi o drkanju. Ja sam se priklonio u teoriju broj 1. Nekako mi više paše. :D
« Last Edit: September 06, 2010, 07:49:36 PM by fez »
[Tyler and Narrator are discussing ideal opponents]
Tyler Durden: OK: any historic figure.
Narrator: I'd fight Gandhi.
Tyler Durden: Good answer.

U2andME

• ELEVATED MEMBER
  • u2damen
« Reply #46 on: September 06, 2010, 07:55:28 PM »

Obavezno pogledaj VH1 Storytellers - Billy Idol ako već nisi - pa ćeš skužit da priča iz Tokyja nije baš bezveze plasirana. Al' naravno - pisma se uvijek može protumačit kako kome drago ...
And in the world a heart of darkness. A fire zone. Where poets speak their heart. Then bleed for it

domsi

• ELEVATED MEMBER
« Reply #47 on: September 06, 2010, 08:00:54 PM »

@ Fez

Fez : molim Te pronađi dio u onom što sam napisao ... , koji nije povezan s Tvojim promišljanjima ... ,
kao i sa Albumom 'No Line On The Horizon'.

U svemu što sam napisao : pokušao sam se nadovezati na topic koji si otvorio ... , i na promišljanja koja si ponudio.

Molim Te : reci mi ... koji dio nije povezan s Tvojim promišljanjima o Horizontu ...

( ? )
When I Look At The World ...

domsi

• ELEVATED MEMBER
« Reply #48 on: September 06, 2010, 08:09:49 PM »

@ ( Fezov početni dio u ovom topicu ... )

"Sufi glazba je inspirirana sufizmom. Što je sufizam?
Sufizam je mistična islamska filozofija. Tko su sufiji?
Ljudi koji su htjeli živjet što jednostavnije, asketski sve ne bi li obogatili svoj Duh.

+

Eneagram može pomoći da se razvije Svijest Budućnosti i sudbine pojednica, ...
... za ono Pravo Lice koje još "nema", ali već sada postoji duboko u Svakoj Osobi."

Ovo je dio kojeg je Fez ispisao na početku promišljanja u ovom topicu.

Molim : najtoplije ... , nek' mi netko kaže ... koji dio od onoga što sam upisao ... pokušavajući se nadovezati ... ,
... koji dio nije povezan s ovim mislima ... ?
... i sa mislima o cijelom Albumu 'No Line On The Horizon' ...

Molim Vas : najtoplije i najmirnije ... koji je dio 'mojih' promišljanja 'sporan' ... ?
When I Look At The World ...

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #49 on: September 06, 2010, 08:48:58 PM »

Moment of Surrender

Glazbena strana priče je ovo što ste vjerovatno svi vidjeli, ali da se posjetimo...
Brian Eno talks about Moment Of Surrender

I tied myself with wire
To let the horses run free
Playing with the fire until the fire played with me
The stone was semi-precious
We were barely conscious
Two souls too smart to be in the realm of certainty
Even on our wedding day

We set ourselves on fire
Oh God, do not deny her
It's not if I believe in love
But if love believes in me
Oh, believe in me

At the moment of surrender
I folded to my knees
I did not notice the passers-by
And they did not notice me

I've been in every black hole
At the altar of the dark star
My body's now a begging bowl
That's begging to get back, begging to get back
To my heart
To the rhythm of my soul
To the rhythm of my unconsciousness
To the rhythm that yearns
To be released form control

I was punching in the numbers at the ATM machine
I could see in the reflection
A face staring back at me
Of vision over visibility

I was speeding on the subway
Through the stations of the cross
Every eye looking every other way
Counting down 'til the pain would stop

Of vision over visibility

Bono je posegnuo za likom narkomana. Storytelling spoznaje i trenutka predaje, bacanja na koljenima. Trenutak pucanja. Lik se nalazi u totalnom kaosu, kao i policajac iz Nloth, kao i ratni reporter iz Cedars of Lebanon.

Vezao je ruku gumom (žicom). Sprašio sebi iglu u venu i opet ušao u svoje "carstvo". Igrao se s heroinom, ali se sad heroin igra s njim.
Imao je ženu koja se sa njim drogirala, čak i na dan vjenčanja bili su pre drogirani... Gorili su od ljubavi, Bože ne poriči to, nije da ne vjeruje uljubav (da li sam dobro preveo?), ali ako ljubav vjeruje u njega- vjeruj u njega.  U trenutku predaje ( od nepodnošljive boli bezizlazne situacije), pao je na koljena, nije primjećivao prolaznike niti oni njega. Lik dalje priča kako je bio u najtamnijim rupama na oltaru crne zvijezde, znači dno- dna, njegovo tijelo preklinje da se vrati sebi kakav je bio nekada. Sad ću ovde stati. Mislim da svi vrlo slično doživljavamo ovu pjesmu jer je ona jasna. Nema mistike. Nije potrebno dalje. Dovoljno je pjesmu prevesti do kraja...
Trenutak pucanja, priznanja svoje greške, očajničke želje za boljim životom, poziv u pomoć....
Sama glazba govori o tome da je nešto van ritma, nešto puklo. Eno je to usporedio sa puknutim kotačem.

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #50 on: September 06, 2010, 08:58:47 PM »

Obavezno pogledaj VH1 Storytellers - Billy Idol ako već nisi - pa ćeš skužit da priča iz Tokyja nije baš bezveze plasirana. Al' naravno - pisma se uvijek može protumačit kako kome drago ...

Onda ipak nije o drkanju. :( ;D Ako je Billy rekao da nije, a ne zajebaje onda- nije. Šteta. :( :D

moonea

• ELEVATED MEMBER
  • ušlagirana SQUAW *
    • steamy - creamy
« Reply #51 on: September 06, 2010, 09:02:12 PM »

Onda ipak nije o drkanju. :( ;D Ako je Billy rekao da nije, a ne zajebaje onda- nije. Šteta. :( :D
al ti ćeš je i dalje tako doživljavati. legendo ;D ;D
bolje spavat stisnut na kaucu za rastezanje nego rastegnut na kaucu za stiskanje 8)

http://steamy-creamy.blogspot.com/

U ime svih onih životinja koje pate zbog ljudske nebrige, neodgovornosti i manjka suosjećanja; U ime svih onih životinja koje, na sebi svojstven način, pričaju svoje priče, ali ih mi ne razumijemo i ne čujemo; Umjesto njih dižem svoj glas protiv okrutnosti.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/149851/Default.aspx

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #52 on: September 06, 2010, 09:02:39 PM »

@ ( Fezov početni dio u ovom topicu ... )

"Sufi glazba je inspirirana sufizmom. Što je sufizam?
Sufizam je mistična islamska filozofija. Tko su sufiji?
Ljudi koji su htjeli živjet što jednostavnije, asketski sve ne bi li obogatili svoj Duh.

+

Eneagram može pomoći da se razvije Svijest Budućnosti i sudbine pojednica, ...
... za ono Pravo Lice koje još "nema", ali već sada postoji duboko u Svakoj Osobi."

Ovo je dio kojeg je Fez ispisao na početku promišljanja u ovom topicu.

Molim : najtoplije ... , nek' mi netko kaže ... koji dio od onoga što sam upisao ... pokušavajući se nadovezati ... ,
... koji dio nije povezan s ovim mislima ... ?
... i sa mislima o cijelom Albumu 'No Line On The Horizon' ...

Molim Vas : najtoplije i najmirnije ... koji je dio 'mojih' promišljanja 'sporan' ... ?

Domsi be cool. 8) ;) Nitko ti ništa nije krivo rekao.
« Last Edit: September 06, 2010, 09:13:03 PM by fez »

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #53 on: September 06, 2010, 09:11:21 PM »

al ti ćeš je i dalje tako doživljavati. legendo ;D ;D

:D  :D Volija bi, ali ako nije- nije. Tisuće Billy Idol funova, po svim mogućim forumima ne priznaje tu priču na Vh1 storytellers, ali ja neću bit pacijent. Kad nije- nije. Kažem ti, šteta! ;D Kako je to mogla bit dobra spika. 8)

Grace

• ZOOROPA MEMBER
  • Light my way.
« Reply #54 on: September 06, 2010, 09:51:24 PM »

:D  :D Volija bi, ali ako nije- nije. Tisuće Billy Idol funova, po svim mogućim forumima ne priznaje tu priču na Vh1 storytellers, ali ja neću bit pacijent. Kad nije- nije. Kažem ti, šteta! ;D Kako je to mogla bit dobra spika. 8)

eh, onda odmah kreni slusati the who i njihovu pictures of lilly- bas tema koja ti kod billya fali  ;D  8)
I`m with the band.

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #55 on: September 06, 2010, 09:57:16 PM »

Unknown Caller

Sunshine, sunshine
Sunshine, sunshine

Oh, oh
Oh, oh

I was lost between the midnight and the dawning
In a place of no consequence or company
3:33 when the numbers fell off the clock face
Speed dialing with no signal at all

Go, shout it out, rise up
Oh, oh
Escape yourself, and gravity
Hear me, cease to speak that I may speak
Shush now
Oh, oh
Force quit and move to trash

I was right there at the top of the bottom
On the edge of the known universe where I wanted to be
I had driven to the scene of the accident
And I sat there waiting for me

Restart and re-boot yourself
You're free to go
Oh, oh
Shout for joy if you get the chance
Password, you enter here, right now

Oh, oh
You know your name so punch it in
Hear me, cease to speak that I may speak
Shush now
Oh, oh
They don't move or say a thing   

Na coveru ATYCLB vidimo isto što u pjesmi Unknown Caller.
33: 3 (3: 33)

Jeremija 33:3

Zazovi me, i odazvat ću ti se i objavit ću ti velike i nedokučive tajne o kojima ništa ne znaš.

Karakter iz "Moment of Surrender" se nalazi isto i u "Unknown Caller". O tome nemoramo razmišljati da li je ili nije. Bono nam je sam obrazložio ovu priču.

In an interview with The Guardian, lead singer Bono stated that he became tired of writing in the first-person, noting that "I'd just worn myself out as a subject matter"; as a result he created several characters, including a traffic cop, a drug addict, and a soldier serving in Afghanistan.[2] The drug addict character appears in "Unknown Caller", as well as in "Moment of Surrender", when the character is having a crisis of faith and is suicidal. In an altered state, the character attempts to use his phone to buy drugs, when he begins receiving cryptic text messages with technology-inspired directions.[7] The themes in the song include social alienation and personal identity, as well as optimism.

« Last Edit: September 06, 2010, 10:06:41 PM by fez »

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #56 on: September 06, 2010, 10:05:35 PM »

eh, onda odmah kreni slusati the who i njihovu pictures of lilly- bas tema koja ti kod billya fali  ;D  8)

Može, može... Tema je samo takva. 8) Šta, nije? Pictures of lilly će ući u moj best of. :D Premda mi je ipak draže, kako mi u Dalmaciji kažemo "ubosti" ;D mastrubaciju nipošto ne podcjenjujem... :)

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #57 on: September 06, 2010, 10:27:36 PM »

Do sada imamo:

Nloth- kriza duha, bijeg iz kaosa,  lik policajca (Bono) koji bježi od kaosa i pokušava se vratit sebi.
Magnificent- rođenje, beskrajnost vremena, neraskidiva povezanost, rast duše,zavjet
Moment of Surrender- kriza identiteta, posrnulost, vapaj u pomoć
Unknown Caller- razgovor s Bogom, može sa svojom savješću, ista stvar ;), Reboot yourself, restart, ponovni početak

Ima još nešto što sam pronašao. Magnificent, premda je Bono za "Rolling Stone" rekao da je to pjesma o Mariji, on je još vizualizira i drugačije. On je vidi kao zavjet između ljubavnika koji se zavjetuju na vječnu ljubav. Na obožavanje jedno drugog. Spominje Cole Portera i Bacha. (Song of Mary "Magnificat" se pjeva na podlogu Bacha. Još jedan dokaz da mu je i Djevica Marija bila inspiracija). Lanois spominje Charlie Parker-a.

Bono noted that the lyrics were influenced by both Cole Porter and Bach, and that the song is about "two lovers holding on to each other and trying to turn their life into worship". Lanois described the song's origins: "We wanted to have something euphoric and Bono came up with that little melody. And he loved that melody, and stuck with it. Almost like a fanfare. And then I was involved in the lyrical process on that, because we wanted to talk about sacrifice that one makes for one's medium or one's art. I thought it had for a setting New York in the 50s; looking out a small bedroom window. Maybe a Charlie Parker kind of figure."
« Last Edit: September 06, 2010, 10:37:29 PM by fez »

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #58 on: September 06, 2010, 11:34:42 PM »

I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight

Bono kaže za nju da mu izgleda da je sastavljena od slogana koji se nalaze na majicama. Također je na nekim mjestima inspirirana sa Barack Obamom tj. nekim njegovim izjavama koje je upotrebljivao tijekom predsjedničke kampanje. "Rolling Stone" je uvjeren da Bono pjeva o nemoćnosti ispunjavanja svojih ideala. Dobar osvrt.  Ipak, mislim da je ovo "party" pjesma na totalno ironičan način. Kontradikcija u sebi, dvojbe,  milion misli, poruka i više ću puknut ako se ne izludam (zabavim) večeras. Taj kaos (opet kaos) je sveprisutan u ovoj pjesmi, ali lik (ovde se ne radi o liku u trećem licu) mora pustit ventil. Mora se opustit ili će poludit. Pjesma je namjerno u pop prizvuku, tako da se osjeti ironija teksta, ali i da se pjesma ne shvati previše ozbiljno, jer je ipak njezin cilj- opustit ventile i zabaviti se.
Savršeno paše izad "Unknow Caller". Ipak smo napravili reboot. Zar ne?

Ova pjesma Brian Enoa, tada radna verzija se zvala Diorama. Bono je zove Beautiful Day-om Nloth-a.

Anagram

• ZOOROPA MEMBER
  • to talk like this
    • za zašto zato
« Reply #59 on: September 07, 2010, 12:00:08 AM »

I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
Nešto nalik Camusovom mitu o Sizifu koji gura i gura, iako i sam zna da ne može do vrha....ali gura i dalje
Every beauty needs to go out with an idiot
How can you stand next to the truth and not see it
Oh, a change of heart comes slow
Ništa nova, događa se ono što neobjašnjivo je, koliko se netko koristi i koliko netko ne zaslužuje
I sve je tu pred nama jasno...nikad jasnije a mi se ponašamo kao netko tko ne primjećuje
I naravno da teško je...kad netko umjesto tebe odlučuje
i na trenutak učini se kako jednostavno je
sve dok brdo..planina ne postane i sve naše sumnje pretvori u korake

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9   Go Up