Znao sam da ćete usrat topic sa egotriperskim postovima. Uopće mi se ne da uključiti u ovakvu raspravu, fez sorry dobro si počeo al lunatici moraju reć da su najpametniji. U svakoj prilici.
I ono čega se nikad nitko ne dotakne, a to je svirka. Samo jebete po liriksima i snifate što je pisac htjeo reći. A upravo svirački i pjevački genij je taj koji te vaše lirikse čine onima što jesu. Točka.
Uvijek me više zanimao taj virtuozni dio od samih poruka (koje, kao što vidite svakomu predstavljaju nešto drugo i svako ih tumači na svoj način, misleći da je jedino on u pravu).
1. više manje fez je počeo sa lyricsima odmah, tako da nema smisla
2. ok, glazbena strana (svirka) Magnificenta - neinspirativna. Nešto je dobiveno sa introom, to su vjerovatno producenti smislili da imalo maknu pjesmu iz nekakve mlakčine (ne znam zašto, liči mi na rad Lanoisa i kompanije), meni je to na istoj razini sa nekakvim b-sideom, samo je produkcija obavljena do kraja
3. kompromis, radi se o TItu i Isusu, jednostavno je tekst tako dubok. Gle U2/Bono zna raditi sa religijom, i to jako dobro, kao primjer uzeo bih Wake up dead man i recimo Until the end of the world - fino razrađena tematika, inspirirana, a zatim primjenjena sa nekim stavom na svijet oko autora. ODLIČNO! To je razrađeno pisanje - jedno govori o posljednjoj večeri iz perspektive Jude, a s druge strane se može gledati i kao rastanak ljubavnika, a WUDM (kao i dosta stvari sa Pop-a) referencira Isusa da se zbilja vrati i pomogne, dok je na drugom nivou autor u depresiji i opisana je intimna atmosfera, onako tok misli donekle. Dodajmo još naprimjer Mysterious ways i slične pjesme.
Ovo s druge strane je nemaštovito u najmanju ruku, ovo nije odmak od Glorije, a barem je trebao biti neki razvpj u hebenih 20 godina. Dapače, ako je ovo sa inspiracijom direkt iz molitve, onda me te razočarava neinspirativnost.
A No line je odličan način otvaranja albuma, svježe, drugačije, rokerski (ona druga verzija je po meni možda i bolja), sirovo, neobično. Riff, konstrukcija sve je razrađeno. I šta sad mora biti o religiji, ne može biti o religiji i recimo o čovjeku koji se budi u novi dan, koji shvaća svoj potencijal, koji vidi neobične ljude, koji zna neobičnu djevojku i nalazi sve njezine mane, ali ga one ne smetaju...rekao bih čak i da se to nastavlja u Breathe, koji bi po priči (ali ovo samo kao primjer) bio recimo taj isti čovjek odlazi u grad i upija svijet oko sebe, čisti tok misli...misliti i vezivati U2eve riječi direktno na religiji po defaultu je smiješno i podcjenjivanje.
Dakako Bono nije savršen, i rekao bih da postaje sve ljeniji što se tiče riječi, u 90ima možda nije bio na vrhuncu (jer danas može bilo šta sastaviti kad se sjeti), ali je najviše toga želio reći, sa Magnificent, kao da nije baš imao nešto za reći.

The Magnificat (Latin: [My soul] magnifies) wikipedia- provjeri sam.http://en.wikipedia.org/wiki/Magnificat
Ja sam provjerio sam. Ovo [ ] znači da se odnosi na to, ne da to znači to. Piše ti i na toj stranici u 10ak prijevoda "Magnificat anima mea Dominum," "My soul doth magnify the Lord." "My soul proclaims the greatness of the Lord," itd. svugdje piše anima tojest duša, duša veliča itd.