Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Go Down

Author Topic: NLOTH by Fez  (Read 2426 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anagram

• ZOOROPA MEMBER
  • to talk like this
    • za zašto zato
Re: NLOTH by Fez
« Reply #30 on: September 06, 2010, 03:55:55 PM »

Imaš škrinju na tv-u koja upravo govori o tome

anian

• ZOOROPA MEMBER
    • last fm
« Reply #31 on: September 06, 2010, 04:49:02 PM »

Mislim da malo prekompliciraš neke stvari. Mislim ako su zbilja tako duboke i religijske riječi od tih riječi, onda npr. Get on your boots ili ne paše na album ili je najdublja skupina misli koje sam ikad čuo. Zašto, zašto, zašto, uvijek SVEEEEE pjesme moraju biti religijske?! Mislim da ako zamjeniša "U2 su opjsednuti religijom" može staviti "ja sam opsjednut" i dobit ćeš isti rezultat, na kraju krajeva, ti, ja, svi mi, imamo svoju osobnu interpretaciju svake pjesme, a neke su vezane uz događaje koje proživljavamo.
I ako je Magnificent to šta kažeš, a čak je i moguće da je, onda je Pjesma Mariji (ili kako bi već bio prijevod) ima puno dublje misli od Mangnificent. Ne samo to, nego ako i to nije pjesma o komunizmu, onda ne znam šta je:
He has shown strength with His arm:
He has scattered the proud in the imagination of their hearts.
He has put down the mighty from their thrones,
and exalted those of low degree.
He has filled the hungry with good things;
and the rich He has sent empty away.

Znači jednakost za sve, uzeo je bogatima, a socijala funkcionira za siromašne, maknuo je jake sa trona (kraj Kraljevine) i pokazao jačinu svojom rukom (pratizani i to, plus vojni režim)

Ispravci netočnih navoda:
Koliko je sati u svijetu sada? Pita se se bono na početku "Magnificent", ili bolje rečeno "Magnificat"? Magificat na latinski znači  "moja duša". Marijina pjesma.
Fez, dušo, ovo čak i da pratimo tvoju logiku nije točno. Ni jedan korijen, barem latinski, riječi magnificent, ne znači "moja duša", već ima slično značenje kao i sama riječ, a to je od veličanstven, visok, veliki i slično.

Bogorodica. Ona koja je rodila i isusa i Boga. Začetnica. Ona je prije svega. Mnoge su je kulture prije kršćanstva slavile. U raznim oblicima.
Dakle rodila Isusa I Boga, tu smo već ušli u podgrupu kršćanstva, tako da sigurno nisu SVI slavili, a čak i po Bibliji mislim da ima dosta povijesti prije nego se Bogorodica rodila, ali dobro i to ti dam, Biblija i religija je tu da se intrepretira kako god ljudima lakše shvatiti sve ostalo.
Zatim staviti Pieta i Rođenje Venere? ...za početak, oboje nastale krajem 15. stoljeća, a ne prije kršćanstva. Ali idemo pratiti sliku - Venera je zapravo produžetak grčke božice Afrodite, Afrodita je bila udana za Hefesta i varala ga sa Aresom, a ona sam se rodila iz morske pjene nakon što je Kronos kastrirao svog oca Urana i bacio mu...jaja u more....i sada si mi zauvijek povezana majku Isusa sa jajima koja su pala sa neba.  :o Moj logički sistem se mora resetirati nakon ovog.

Sad, s druge strane, ja stojim kod svoje interpretacije da je Magnificent pjesma o Pionirima i ljubavi prema Titu.  Bono je obrazovan čovjek i poistovjećuje Tita i Isusa, jer zna da imaju dosta zajedničkog. 8)
Avanti popolo, bandjera rosa
Ala riskosa, ala riskosa
Ala riskosa, triumfera

Bandjera rosa la triumfera
E viva komunizmo e la liberta

Voljamo fabrike, voljamo tera
Ma senca guera, ma senca guera
Ma senca guera, triumfera
« Last Edit: September 06, 2010, 05:01:28 PM by anian »
- Let's do something wild, let's go to an underground club where everybody wears dog collars!
- That sounds expensive.

U2andME

• ELEVATED MEMBER
  • u2damen
« Reply #32 on: September 06, 2010, 04:52:14 PM »

Opet ste snifali ljepilo? ;D
And in the world a heart of darkness. A fire zone. Where poets speak their heart. Then bleed for it

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #33 on: September 06, 2010, 05:52:43 PM »

Mislim da malo prekompliciraš neke stvari. Mislim ako su zbilja tako duboke i religijske riječi od tih riječi, onda npr. Get on your boots ili ne paše na album ili je najdublja skupina misli koje sam ikad čuo. Zašto, zašto, zašto, uvijek SVEEEEE pjesme moraju biti religijske?! Mislim da ako zamjeniša "U2 su opjsednuti religijom" može staviti "ja sam opsjednut" i dobit ćeš isti rezultat, na kraju krajeva, ti, ja, svi mi, imamo svoju osobnu interpretaciju svake pjesme, a neke su vezane uz događaje koje proživljavamo.
I ako je Magnificent to šta kažeš, a čak je i moguće da je, onda je Pjesma Mariji (ili kako bi već bio prijevod) ima puno dublje misli od Mangnificent. Ne samo to, nego ako i to nije pjesma o komunizmu, onda ne znam šta je:
He has shown strength with His arm:
He has scattered the proud in the imagination of their hearts.
He has put down the mighty from their thrones,
and exalted those of low degree.
He has filled the hungry with good things;
and the rich He has sent empty away.

Znači jednakost za sve, uzeo je bogatima, a socijala funkcionira za siromašne, maknuo je jake sa trona (kraj Kraljevine) i pokazao jačinu svojom rukom (pratizani i to, plus vojni režim)

Ispravci netočnih navoda:Fez, dušo, ovo čak i da pratimo tvoju logiku nije točno. Ni jedan korijen, barem latinski, riječi magnificent, ne znači "moja duša", već ima slično značenje kao i sama riječ, a to je od veličanstven, visok, veliki i slično.
Dakle rodila Isusa I Boga, tu smo već ušli u podgrupu kršćanstva, tako da sigurno nisu SVI slavili, a čak i po Bibliji mislim da ima dosta povijesti prije nego se Bogorodica rodila, ali dobro i to ti dam, Biblija i religija je tu da se intrepretira kako god ljudima lakše shvatiti sve ostalo.
Zatim staviti Pieta i Rođenje Venere? ...za početak, oboje nastale krajem 15. stoljeća, a ne prije kršćanstva. Ali idemo pratiti sliku - Venera je zapravo produžetak grčke božice Afrodite, Afrodita je bila udana za Hefesta i varala ga sa Aresom, a ona sam se rodila iz morske pjene nakon što je Kronos kastrirao svog oca Urana i bacio mu...jaja u more....i sada si mi zauvijek povezana majku Isusa sa jajima koja su pala sa neba.  :o Moj logički sistem se mora resetirati nakon ovog.

Sad, s druge strane, ja stojim kod svoje interpretacije da je Magnificent pjesma o Pionirima i ljubavi prema Titu.  Bono je obrazovan čovjek i poistovjećuje Tita i Isusa, jer zna da imaju dosta zajedničkog. 8)
Ala riskosa, ala riskosa
Ala riskosa, triumfera

E viva komunizmo e la liberta

Ma senca guera, ma senca guera
Ma senca guera, triumfera

Sve pjesme u2- a nisu religijske. To znaš i sam. Dosta ih je. Ja, niti idem u crkvu niti sam zadrti kršćanin, niti želim dokazati da su u2 zadrti krščani.
The Magnificat (Latin: [My soul] magnifies) wikipedia- provjeri sam.http://en.wikipedia.org/wiki/Magnificat
Ne, Veneru sam dosta nespretno stavio u isti post sa Magnificent, aludirajući samo na ono "sea shell"  ;D. Poviše toga sam napisao da kroz povijest se uvijek pojavljivao i prije Marije arhetip žene- Bogorodice. To naravno stoji. Marija je samo nastavak starog mita.

[Tyler and Narrator are discussing ideal opponents]
Tyler Durden: OK: any historic figure.
Narrator: I'd fight Gandhi.
Tyler Durden: Good answer.

desertsky

• ELEVATED MEMBER
  • In God`s country
« Reply #34 on: September 06, 2010, 05:59:04 PM »

Znao sam da ćete usrat topic sa egotriperskim postovima. Uopće mi se ne da uključiti u ovakvu raspravu, fez sorry dobro si počeo al lunatici moraju reć da su najpametniji. U svakoj prilici.

I ono čega se nikad nitko ne dotakne, a to je svirka. Samo jebete po liriksima i snifate što je pisac htjeo reći. A upravo svirački i pjevački genij je taj koji te vaše lirikse čine onima što jesu. Točka.

Uvijek me više zanimao taj virtuozni dio od samih poruka (koje, kao što vidite svakomu predstavljaju nešto drugo i svako ih tumači na svoj način, misleći da je jedino on u pravu).
I can see clearly now the brain is gone...

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #35 on: September 06, 2010, 06:02:21 PM »

Ja danima slušam, album, čitam po internetu interview- e članova benda u vezi ovog albuma, pokušavam doći do bilo kakvih činjenica, gledam clipove, čitam riječi pjesama ne bi li došao do saznanja. Zanima me poruka. Zanima me što se grupi vrti po glavi.
Eto, ako vi znate nešto šta ja neznam ponavljam, slobodno mi recite. Za sada ćemo se zaustaviti na ove prve 2 pjesme. Ja sam izrekao mišljenje i dao nešto činjenica kao što je izjava Bona da je "Magnificent" inspiriran Marijom. Ajde da čujem tebe Anagrame.Objasni NLOTH (pjesmu), objasni Magnificent.

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #36 on: September 06, 2010, 06:07:31 PM »

Znao sam da ćete usrat topic sa egotriperskim postovima. Uopće mi se ne da uključiti u ovakvu raspravu, fez sorry dobro si počeo al lunatici moraju reć da su najpametniji. U svakoj prilici.

I ono čega se nikad nitko ne dotakne, a to je svirka. Samo jebete po liriksima i snifate što je pisac htjeo reći. A upravo svirački i pjevački genij je taj koji te vaše lirikse čine onima što jesu. Točka.

Uvijek me više zanimao taj virtuozni dio od samih poruka (koje, kao što vidite svakomu predstavljaju nešto drugo i svako ih tumači na svoj način, misleći da je jedino on u pravu).
Znao sam i ja i dvoumio se oću li se upuštat u to sve, ali eto. I sam se ponadah da mi netko objasni neke stvari, da mi stavi neki link koji ukazuje na neku činjenicu... Htio sam samo dešifrirat album, ali očito dosta njih misli da bend nije u stanju razmišljati na tim dubokim frekvencijama. Moje mišljenje je da oni nisu ni sposobni drugačije razmišljati. Zato i jesu veliki.

Uzwei

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #37 on: September 06, 2010, 06:10:35 PM »

PETICA !!!  Hebalo se meni za lirike kada me zveknio Eđin dinglingidingilingi na Pride

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #38 on: September 06, 2010, 06:28:31 PM »

Nloth  ( pjesma)- za muziku je najviše zaslužan Larry i Brian Eno, dok su za "Magnificent" to Lanois i Bono koji je i došao u studio sa tom izmjenom akordi za koju su se svi zakačili. Edge- ova genijalna rješenja kao i Adamov bass nastuaju kasnije. ;)
Naravno Edge je doprinio u svakoj pjesmi mnogo, ali za ove prve 2 ponajviše su zaslužni spomenuti ljudi.

Sam sebi zvučim prepotentno i blesavo, pa neću više u nikakve pretjerane diskusije. Za svaku pjesmu ću još po jedan post i "basta"! 8)
« Last Edit: September 08, 2010, 11:55:26 PM by fez »

anian

• ZOOROPA MEMBER
    • last fm
« Reply #39 on: September 06, 2010, 06:32:23 PM »

1. više manje fez je počeo sa lyricsima odmah, tako da nema smisla
2. ok, glazbena strana (svirka) Magnificenta - neinspirativna. Nešto je dobiveno sa introom, to su vjerovatno producenti smislili da imalo maknu pjesmu iz nekakve mlakčine (ne znam zašto, liči mi na rad Lanoisa i kompanije), meni je to na istoj razini sa nekakvim b-sideom, samo je produkcija obavljena do kraja
3. kompromis, radi se o TItu i Isusu, jednostavno je tekst tako dubok. Gle U2/Bono zna raditi sa religijom, i to jako dobro, kao primjer uzeo bih Wake up dead man i recimo Until the end of the world - fino razrađena tematika, inspirirana, a zatim primjenjena sa nekim stavom na svijet oko autora. ODLIČNO! To je razrađeno pisanje - jedno govori o posljednjoj večeri iz perspektive Jude, a s druge strane se može gledati i kao rastanak ljubavnika, a WUDM (kao i dosta stvari sa Pop-a) referencira Isusa da se zbilja vrati i pomogne, dok je na drugom nivou autor u depresiji i opisana je intimna atmosfera, onako tok misli donekle. Dodajmo još naprimjer Mysterious ways i slične pjesme.
Ovo s druge strane je nemaštovito u najmanju ruku, ovo nije odmak od Glorije, a barem je trebao biti neki razvpj u hebenih 20 godina. Dapače, ako je ovo sa inspiracijom direkt iz molitve, onda me te razočarava neinspirativnost.

A No line je odličan način otvaranja albuma, svježe, drugačije, rokerski (ona druga verzija je po meni možda i bolja), sirovo, neobično. Riff, konstrukcija sve je razrađeno. I šta sad mora biti o religiji, ne može biti o religiji i recimo o čovjeku koji se budi u novi dan, koji shvaća svoj potencijal, koji vidi neobične ljude, koji zna neobičnu djevojku i nalazi sve njezine mane, ali ga one ne smetaju...rekao bih čak i da se to nastavlja u Breathe, koji bi po priči (ali ovo samo kao primjer) bio recimo taj isti čovjek odlazi u grad i upija svijet oko sebe, čisti tok misli...misliti i vezivati U2eve riječi direktno na religiji po defaultu je smiješno i podcjenjivanje.

Dakako Bono nije savršen, i rekao bih da postaje sve ljeniji što se tiče riječi, u 90ima možda nije bio na vrhuncu (jer danas može bilo šta sastaviti kad se sjeti), ali je najviše toga želio reći, sa Magnificent, kao da nije baš imao nešto za reći.

The Magnificat (Latin: [My soul] magnifies) wikipedia- provjeri sam.http://en.wikipedia.org/wiki/Magnificat
Ja sam provjerio sam. Ovo [ ] znači da se odnosi na to, ne da to znači to. Piše ti i na toj stranici u 10ak prijevoda  "Magnificat anima mea Dominum," "My soul doth magnify the Lord." "My soul proclaims the greatness of the Lord," itd. svugdje piše anima tojest duša, duša veliča itd.
« Last Edit: September 06, 2010, 06:33:59 PM by anian »
- Let's do something wild, let's go to an underground club where everybody wears dog collars!
- That sounds expensive.

Jogi

• Global Moderator
  • only LOVE can rest your MIND
« Reply #40 on: September 06, 2010, 06:34:29 PM »

Fez, samo piči, ak neko ima neš smisleno poput Aniana, nek se uključi, idemo razmišljat i razgovarat, zato je tu forum. Anagarame budi pristojan.  8) Umjesto da optužuješ, prosvijetli nas i otkrij nam sveti gral, uključi se u raspravu.

U2 ima masu religijskih pjesama, hell, cijeli October je samo tome posvećen, no ljepota U2-a je što je apstraktan, svako od nas može pronaći svoje značenje i to je najveća ljepota.

Elevation mozemo gledati kao pjesmu koja doslovno opisuje spolni odnos, ali po SADu je svakojaki kvazi zborovi izvode u crkvama.

Desire: "And the fever when I'm beside her..."

NLOTH: "Then she put her tongue in my ear...."

Bono: "We make music people can have sex to!"

Nikada nisam "Then she put her tongue in my ear" smatrao nekim vulgarnim stihom već nježnim iskazom ljubavi...

No Line On The Horizon je najbolja pjesma na albumu uz Moment of Surrender. Čim sam je čuo, prva misao mi je bila: "Ova energija, to je novi The Fly." Briljantna stvar u svakom pogledu i srce me boli jer je više ne sviraju. A možda se i boje, jer bi Adam tim bassom mogao rušiti stadione.  :D

Mladi bendovi poput Kings of Leon i sl., koji su u "najboljim godinama" ne bi mogli ovak jaku stvar napisati ni u 100 godina.
« Last Edit: September 06, 2010, 06:38:15 PM by Jogi »
(What is soul?) (Love me, give me soul)

U2andME

• ELEVATED MEMBER
  • u2damen
« Reply #41 on: September 06, 2010, 06:41:05 PM »

Uvijek me više zanimao taj virtuozni dio od samih poruka
(koje, kao što vidite svakomu predstavljaju nešto drugo i svako ih tumači na svoj način, misleći da je jedino on u pravu).
I mene i mene!!! Nedavno sam jednoj dragoj osobi :-* pokušala objasniti da sam U2 voljela i prije nego što sam znala dovoljno engleskog da bi razumjela lyricse. Nije baš sve u lyricsima - za ime Boga!!! ;) :D

Btw - u danima kao ovim - zahvaljujem Svevišnjem da mi je ostavio taman toliko vremena da samo proletim kroz forum ;D
And in the world a heart of darkness. A fire zone. Where poets speak their heart. Then bleed for it

Jogi

• Global Moderator
  • only LOVE can rest your MIND
« Reply #42 on: September 06, 2010, 06:41:18 PM »

Magnificent je jako dobra pjesma, no ne bih samo Bona okrivljavao tu, trebalo bi malo i The Edgea bocnut u rebra (mrcina na 360 nece ni MW solo svirat!!). Odličan intro, pjesma preduga i prejednake dinamike, bez pravog vrhunca.
(What is soul?) (Love me, give me soul)

U2andME

• ELEVATED MEMBER
  • u2damen
« Reply #43 on: September 06, 2010, 06:50:52 PM »

Bono: "We make music people can have sex to!"
Ma neee, Billy Idol takvu glazbu radi! Koji Bono, Bono je beba prema starom Billyju - pih!!! ;D ;D ;D

moonea

• ELEVATED MEMBER
  • ušlagirana SQUAW *
    • steamy - creamy
« Reply #44 on: September 06, 2010, 06:57:48 PM »

slažem se Sonja  8)
''In the midnight hour she cried- "more, more, more"
;D ;D ;D
bolje spavat stisnut na kaucu za rastezanje nego rastegnut na kaucu za stiskanje 8)

http://steamy-creamy.blogspot.com/

U ime svih onih životinja koje pate zbog ljudske nebrige, neodgovornosti i manjka suosjećanja; U ime svih onih životinja koje, na sebi svojstven način, pričaju svoje priče, ali ih mi ne razumijemo i ne čujemo; Umjesto njih dižem svoj glas protiv okrutnosti.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/149851/Default.aspx
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Go Up