Pages: 1 [2] 3 4 ... 9   Go Down

Author Topic: NLOTH by Fez  (Read 2428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

domsi

• ELEVATED MEMBER
Re: NLOTH by Fez
« Reply #15 on: September 06, 2010, 01:04:22 PM »

Izvrsna promišljanja Fez ... uz sjajno proučavanje Veličanstvenih Osjećaja iz svevremenskih prostranstava Duha Vremena ...

( jel' mi to ipak dolazimo do potvrde : koliko se u Islamu otkriva Blago Budućnosti ... ? )

;)

...

No, ovdje bi želio izdvojiti slijedeće ...
Nakon tako duge i TAKVE 'karijere' U2 Duha ... , ovaj je RESTART doista morao otići itekako daleko ... ,
da bi donio proročki ( proROCK ) izvještaj iz Budućnosti ... , kao putokaz gdje se SADA (p)okrenuti ...
( sada = '16th of June, nine-oh-five, door bell rings ... ' )

Takav jedan odlazak za pronalazak ... zahtijevao je potpuno (pre)rođenje i U2a ... ,
jer se 'samo' tako ... s potpuno Novom Slobodom ... (već postojećom u nama) ... TAJ NOVI KOD može iščitati ...
( 'S tim morate biti oprezni ...' Larry Mullen junior ... )

Što se dogodilo ... ?
Jel' se postigao maksimum ... ?       (iznosim svoje mišljenje)

Osjećam da je 'No Line On The Horizon' bio idealan i trenutak ... i prilika ... da U2 objavi dvostruki album.
Svih ovih 11 briljantnih Pjesama ... (svaka na svoj način) ... kao da su trebale imati svog blizanca ... 'na drugom dijelu ploče' ...
OVO JE JAKO DOBRO! ... , al' da l' je maksimum ... ? *

( npr.)
Nemoguće je da 'Winter' nije pronašla svoje mjesto na albumu ...
A vjerujem da ćemo jednog dana u Budućnosti o 'Winter' pričati kao jednoj od (po)najboljih Pjesama U2 Duha ...

...

U2 je odavno pregazio sve zidove i granice zemaljsko/materijalnog svijeta ...
Učinio je to upravo Snagom Duha, Hrabrošću Slobodne Slobode ... i Mudrošću = Plemenitošću ...

Na Horizontu se (bila) pružila jedinstvena prilika za još jedan Album nad Albumima ...

( nimalo NE podcjenjujući 'Moment of Surrender' ... )
( al' : prolazeći kroz Fez ... i misli koje si Ti Fez ovdje ispisao ... )
( mislim da je trenutak albuma 'No Line On The Horizon' ... trenutak koji najviše ispisuje SLOBODU OBRAĆENJA i POKAJANJA ... )
( ova Božanska Melodija ... iz 1984e godine ... )
( doista 'PEARL' )
( kako se zvao album ... kojeg su tada objavili Harold Budd i Brian Eno ... )

harold budd - AGAINST THE SKY

( svakako mislim da je OVA Melodija ... )
( trebala biti završna scena ove turneje ... )
( kad odlazimo sa stadiona ... )
( da čujemo Tišinu SVE=MIRA ... )
( i Nježnost Vječnosti ... )
When I Look At The World ...

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #16 on: September 06, 2010, 02:02:48 PM »

Magnificent

I was born
I was born to be with you
In this space and time
After that and ever after I haven't had a clue
Only to break rhyme
This foolishness can leave a heart black and blue

Only love, only love can leave such a mark
But only love, only love can heal such a scar

I was born
I was born to sing for you
I didn't have a choice but to lift you up
And sing whatever song you wanted me to
I give you back my voice
From the womb my first cry, it was a joyful noise

But only love, only love can heal such a scar

Justified till we die, you and I will magnify
The Magnificent
Magnificent

But only love, only love unites our hearts

Justified till we die, you and I will magnify
The Magnificent
Magnificent
Magnificent

Koliko je sati u svijetu sada? Pita se se bono na početku "Magnificent", ili bolje rečeno "Magnificat"? Magificat na latinski znači  "moja duša". Marijina pjesma.

Bogorodica. Ona koja je rodila i isusa i Boga. Začetnica. Ona je prije svega. Mnoge su je kulture prije kršćanstva slavile. U raznim oblicima.

Evo, da ne bi to ostalo samo u okvirima mašte, u slučaju "Magnificenta" mislim da imamo i dokaz.
http://ministryvalues.com/index.php?option=com_content&task=view&id=679&Itemid=127

Vidite gore školjku kroz koju se može čuti cijeli svemir? Sea Shell. Bono nije samo katolik. To svi znamo. On je globalista koji "vuče" znanje iz svih religija. U slučaju "Magnificent" je povukao iz kršćanstva. Song of Mary. http://en.wikipedia.org/wiki/Magnificat U tekstu obatite pozornost na  "Liturgy of the Hours". ("What time is in the world now")?

« Last Edit: September 06, 2010, 02:30:03 PM by fez »
[Tyler and Narrator are discussing ideal opponents]
Tyler Durden: OK: any historic figure.
Narrator: I'd fight Gandhi.
Tyler Durden: Good answer.

Anagram

• ZOOROPA MEMBER
  • to talk like this
    • za zašto zato
« Reply #17 on: September 06, 2010, 02:17:06 PM »

Ovaj forum postaje isfuravanje ljudi u svrhu dokazivanja pameti i mlaćenje slame umjesto tapeta pod kojima skrivamo svoju pravu prirodu
Koliko je samo pomutnje izazvao internet i koliko je lako biti instant elokventan i nadasve površan u razbacivanju činjenica po virtualnim čitaonicama.
Mogli ste barem malo više saznati o Fezu jer ono po čemu je taj grad poznat, dovoljno je da se shvati koliko je znanje u sprezi s etikom
važno za promjenu svjesti koju je kapitalizam potčinio toliko da ni sami nismo svjesni koje su naše želje i potrebe...
Mi slušamo ali ne čujemo, klimamo glavom kao: sve nam je jasno a upitnik skidamo prije spavanja i ranim jutrom ga ponovno stavljamo umjesto vlastite glave jer smo prihvatilu nametnuta pravila.

Bono napiše stvar kao što je No Line On The Horizon i to je odmah i u najmanju ruku tekst jednog mistika u kojem mu zavodljivost oblizuje uho
Bilo bi bolje da se uhvatite Nietzschea jer njegovi tragovi na ovom albumu su više nego očigledni ...tko bi to čitao...zar ne...
Već sam pisao o No Line On The Horizon.
O čemu se tu radi ( ovo je moja interpretacija u potpunosti )...

moonea

• ELEVATED MEMBER
  • ušlagirana SQUAW *
    • steamy - creamy
« Reply #18 on: September 06, 2010, 02:24:52 PM »

Eneagram predstavlja vrlo staru tipologiju koja opisuje devet različitih karaktera. Eneagram sadrži unutarnju dinamiku kojoj su cilj promjene, zahtjevna je i iscrpljujuća ukoliko se provodi kako je izvorno zamišljena.
sad me ovo sitilo kako smo na faksu u obnaveznoj literaturi imali i 9 lica jednog odgajaelja (eneagramski pristup), pa smo imali testove da vidimo u koji tip zapravo spadamo. mislim da sam ja ispala kreativac, to mi je genijalna knjiga.
 super mi je ovo analiziranje albuma - anagrame što si tako negativan, on barem piše o U2-u :)
bolje spavat stisnut na kaucu za rastezanje nego rastegnut na kaucu za stiskanje 8)

http://steamy-creamy.blogspot.com/

U ime svih onih životinja koje pate zbog ljudske nebrige, neodgovornosti i manjka suosjećanja; U ime svih onih životinja koje, na sebi svojstven način, pričaju svoje priče, ali ih mi ne razumijemo i ne čujemo; Umjesto njih dižem svoj glas protiv okrutnosti.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/149851/Default.aspx

domsi

• ELEVATED MEMBER
« Reply #19 on: September 06, 2010, 02:34:06 PM »

Nisam želio u prvom nadovezivanju na ovaj topic to izdvojiti ... (da se ne pregužvaju misli ... )
... i isto tako : sada se NE nadovezujem na Anagramove krugove u krugu ...
... ( 'LOVAC U KRUGU' : J. D. Salinger Anagram )

...

Al' ... otkad je Fez otvorio topic ... , želio sam upisati ... (jer me to muči od prvog pregledavanja stihova ... )

'Then she put her tongue in my ear ... ' ( meni je ovaj stih jedan od najslabijih Bonovih stihova ... )

... a jedna ga je Riječ (umjesto) dijelila od Vrha ...

SONG umjesto tongue ...

( moje mišljenje ... )
When I Look At The World ...

Uzwei

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #20 on: September 06, 2010, 02:34:27 PM »

Damire prika stari, čovik iznosi svoje mišljenje, ti imaš svoje ja imam svoje, oni svoje ...neko zna više neko manje
ja što znam manje naućit ću od tebe što znaš više itd

fez piše o glazbi , o grupi U2, radi toga smo svi na ovom forumu, prvenstveno.

opusti se i bez nervoze...

Anagram

• ZOOROPA MEMBER
  • to talk like this
    • za zašto zato
« Reply #21 on: September 06, 2010, 02:42:40 PM »

Ja isto pišem o U2 ali sam protiv toga da se izložba objašnjava na nekoliko stranica prije nego se i pogleda...isto tako je i s U2-om
nisam nervozan, samo sam iskren i ide mi na živce kad se sve citira i kopipejstira.
Ima li ovdje netko "svoje" mišljenje....
Mislim apsurdno je raspravljati o najgorem stihu kad se ni ne zna što je pjesnik htio reći...
Evo primjer...ajde objasnite ovaj stih pa makar morali i guglati

I know a girl with a hole in her heart
She said infinity is a great place to start
Oh oh oh oh oh oh oh

Time is irrelevant, it's not linear
Then she put her tongue in my ear
Oh oh oh oh oh oh oh

ProsiNeki

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #22 on: September 06, 2010, 02:43:20 PM »

Opet jedna nova verzija vrlo sličnih topika na ovom forumu.. o NLOTH mislim da je napisano več 67 stranica... baš magnificent.. i što se tiče ove pjesme, meni jedna od lošijih, i glazbeno i tekstovno...baš površinski tekst.. U2/Bono je napisao x boljih pjesama...
Won't you come back tomorrow,Will you be back tomorrow,
'Cause I want you, I want you
I really want you, I want, I want you to be back tomorrow...
If there's an order in all of this disorder, is it like a tape recorder, could you rewind it just once more...

moonea

• ELEVATED MEMBER
  • ušlagirana SQUAW *
    • steamy - creamy
« Reply #23 on: September 06, 2010, 02:43:40 PM »

kratki offotopic:
doživila san koncerte U2-a, Knopflera, uskoro ću i Stinga vidit. još Bruce, REM, Tina i Alanis i to je to, mogu umrit što se tiče muzike.
a kad uživo vidim Pietu i sikstinsku kapelu mogu odapet na licu mista što se tiče umjetnosti :D
bolje spavat stisnut na kaucu za rastezanje nego rastegnut na kaucu za stiskanje 8)

U ime svih onih životinja koje pate zbog ljudske nebrige, neodgovornosti i manjka suosjećanja; U ime svih onih životinja koje, na sebi svojstven način, pričaju svoje priče, ali ih mi ne razumijemo i ne čujemo; Umjesto njih dižem svoj glas protiv okrutnosti.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/149851/Default.aspx

Anagram

• ZOOROPA MEMBER
  • to talk like this
    • za zašto zato
« Reply #24 on: September 06, 2010, 02:50:52 PM »

I to je pitanje i odgovor u istom koji ćeš znati samo ti...Moony
Možda se to što očekuješ ne dogodi, možda ne bude onako kako si sanjala...nadam se da hoće jer ti imaš dara u sebi...
S jedne strane se govori o umjetnosti, filozofiji, estetici, kvantnoj fizici a onda jezik u uho i ode sve
oooooooooooooooooo oh oooooooooooooooooo oh oh
imakulata ejekulata magnifikata

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #25 on: September 06, 2010, 02:51:22 PM »

Meni samo nije jasna jedna stvar. Nakon toliko preslušanih albuma, pročitanih tekstova, odgledanih koncerata kako nekome nije  jasno da Bono nije Mucalo. :) Bono je načitani tip, kojeg zanimaju duhovne teme, religija i politika više od ičeg.  Pa, zar se to ne vidi iz njegovih tekstova već odavno!?

Anagram

• ZOOROPA MEMBER
  • to talk like this
    • za zašto zato
« Reply #26 on: September 06, 2010, 02:53:41 PM »

Očigledno si i ti takav, ali lakše je bilo upoznati njega i stisnuti mu ruku nego s tobom popiti piće..stoga ti šaljem stihove ove neka ti budu na čast...

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #27 on: September 06, 2010, 02:56:47 PM »

Očigledno si i ti takav, ali lakše je bilo upoznati njega i stisnuti mu ruku nego s tobom popiti piće..stoga ti šaljem stihove ove neka ti budu na čast...

;D

moonea

• ELEVATED MEMBER
  • ušlagirana SQUAW *
    • steamy - creamy
« Reply #28 on: September 06, 2010, 03:11:58 PM »

rikavam ;D ;D

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #29 on: September 06, 2010, 03:17:50 PM »

Premda čovjek za "Rolling Stone" sam kaže o čemu je riječ, ljudi i dalje ne mogu popiti da je to- to.
http://ministryvalues.com/index.php?option=com_content&task=view&id=679&Itemid=127 

A to "tounge in my ear". Zar to nije zadnji "događaj" u vezi "djevojke"? Zar to nije "Kiss the Future"? Nakon toga ide "bridge mode"  i"pause, rewind, replay" stvar. Sa tim priča o svojim željama i šta želi ostvarit.  Do "bridge mode-a" priča o njenim razmišljanjima i kakva je ona. Zar taj "tounge in my ear" nije ključna stvar u kojoj se naš glavni lik odlučio za potragom i onim "reboot yourself"?
Pages: 1 [2] 3 4 ... 9   Go Up