Pages: 1 [2] 3   Go Down

Author Topic: (PRE)MALO ZNATI O BONU i U2 ...  (Read 1212 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

domsi

• ELEVATED MEMBER
Re: (PRE)MALO ZNATI O BONU i U2 ...
« Reply #15 on: August 26, 2010, 01:14:19 PM »

( s obzirom da sam pokrenuo ovaj topic ... koji ITEKAKO ima veze s prvim U2 koncertnim gostovanjem u Rusiji ... )
( napisat' ću još neke misli ... )

Domsi, s obzirom na sranja koja mi svi povremeno moramo gutati iz nasih medija, ovo je vrhunski clanak!

To je to, mogao bi ovome covjeku stisnuti ruku nakon toga.

Jogi ... ;)

Reći ću Ti nešto najtoplije ... a Ti (to) molim Te probaj najtoplije shvatiti ... :)

Ovaj članak na ZDRAV način možeš prepoznati Ti ... , i koliko još Ljudi ... ?
(pa ni ovdje na U2 forumu "nije" dopuštena rasprava ili misao ... kad se netko s tim ne slaže ... )
( al' je zato dopušteno vrijeđanje ... )
Što je s bezosjećajnim i zatvorenim ljudima/'čitateljima' ... ? ... koji "su" generacija koja bi trebala promijeniti svijet ...
Razmišljam da ovakav članak Bonu više zatvara vrata (k)od tih bezosjećajnih ljudi, nego što ih otvara ...

( NOVINARSTVO O TOME MORA RAZMIŠLJATI ... )
( TO MU JE IZVOR POSTOJANJA ... )

Mi moramo otvoriti naše horizonte ... jer možemo.
Jogi ... , ako si Ti pronašao zadovoljstvo u ovom članku ... to istovremeno nije i znak da je ovaj članak ispunio misiju.
Čak štoviše ...

Novinarstvo u idealu ima zadatak donositi NOVE : ZDRAVE MISLI u društvo ... ,
a da bi se to moglo postići ... potrebno je ispuniti doslovce SVAKU TOČKU idealnog članka ili priloga.
( u ovoj priči te točke nisu ispunjene ... )
( kao što je vjerujem i Ahmed svjestan da će 'politika jutarnjeg' plasirati priču više da se čita ... , a MANJE da znači ... )
( to je poraz novinarstva ... i smrt mogućeg zdravog društva ... )

Između NEpisanja ... i polovičnog pisanja ... , čini mi se da manju štetu čini NEpisanje ...
When I Look At The World ...

domsi

• ELEVATED MEMBER
« Reply #16 on: August 26, 2010, 01:20:48 PM »

@ anian ...

Ako Ti što znači ... , razumio sam Te ... ;)
Ne slažem se sa svime što si napisao ... , al' sam Te razumio.
Kao što sam izdvojio na početku današnjeg pisanja ... ,
... ono što si Ti IZDVOJIO ... a to smatram Tvojim BRILJANTNIM promišljenjem!

"Iako mi je malo upitan smisao ovog članka gdje se dolazi do zaključka da nema zaključka ... " ( by anian )

...

U jednoj rečenici ... Ti si rekao SVE ... ,
... a ja sam pokušao pričati (i nadodati ... ) i iz tog jednog kuta koji je bio unutra u svijetu novinarstva.
( pa znam ... koliko MALO se promišlja o SUTRA ... )
( dok Bono cijelo vrijeme poziva NA SUTRA ... )

Pisao sam sa ZDRAVOM i najpravednijom mogućom namjerom. Pokušao sam ...

Grace

• ZOOROPA MEMBER
  • Light my way.
« Reply #17 on: August 26, 2010, 01:24:45 PM »

@anian

nemoj se nist zivcirati, samo si rekao kaj mislis. pa sve je ok.  :)

ja moram vjerovati da je bono iskren. jer, ako smo svi ljudi, skoro isti, onda bi mi to znacilo da bi ja bila neiskrena licemjerka kad bi se nasla u njegovoj poziciji.
(ok ovo nema veze ni sa cime, osim s onim dijelom mojeg posta kojeg si citirao  ;D )

"( kao što je vjerujem i Ahmed svjestan da će 'politika jutarnjeg' plasirati priču više da se čita ... , a MANJE da znači ... )
( to je poraz novinarstva ... i smrt mogućeg zdravog društva ... )"

pa to je vjerojatno i najveci problem. jer se danas citaju samo zanimljivosti, nemamo koncentracije da nas nesto zainteresira... kad svaki dan citam nesto po portalima il gledam vijesti (pogotovo one na stravicnom rtlu) gledam samo zanimljivosti.
npr, lik pojeo 50 000 hrenovki i usao u guinnesovu knjigu rekorda. (to je primjer, ofkors  ;D )
dosta su 3 informacije da danasnji mozak postane prezasicen i proglasi nesto "sranjem koja pokusava biti pametno."
I`m with the band.

domsi

• ELEVATED MEMBER
« Reply #18 on: August 26, 2010, 01:39:29 PM »

@ počeli su komentari ...

O ovome govorim.
Nisam toliki naivac pa da smatram kako bi idealan novinarski članak promijenio mišljenje 'Darka Smutnog' ... ,
... al' nikako se NE slažem kad priče ostavljaju prostor za puškomet ...

To mislim : kako za Bona ... , tako i za bilo koju Osobu na Zemlji ... koja pokušava učiniti REAL THING.

( NOVINARSTVO MORA razmišljati (i ZNATI ... ) ... kome se obraća! )
« Last Edit: August 26, 2010, 06:27:26 PM by domsi »

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #19 on: August 26, 2010, 03:17:46 PM »

Svaka medalja ima 2 strane. Svaku priču možeš okrenuti obrnuto. Pogotovo ako nemaš dokaza za nešto. Sve se svodi na nagađanja. U slučaju Bona priče su: "Zašto se ne odrekne svoga bogatsva"? "Zašto on sam ne živi skromno"? Odgovori su: "Ponekad moraš u pakt i sa samim Vragom da bi ga kasnije pobijedio". U biti Sun Tzu-ova "Umijeće ratovanja" najbolje opisuje Bonovu taktiku za postizanje rezultata. To je moje skromno mišljenje i intuicija mi govori da se o nečemu takvome radi. SVAKU priču možemo pričati na puno načina (jing jang), pa tako možemo i optužiti Isusa zbog njegovog jahanja na magarcu dok su svi ostali išli pješke. ::) Zašto i on nije išao pješke kao i svi ostali i tako bio jednak svima. ::) Priče se mogu pričati kako ih volja. Ipak, činjenica je da je Bono kroz svoja djela izvukao dosta novaca od raznih moćnika. I tu je. Kao kamenčić u cipeli. Žulja.
Pitamo se zašto Bono ne iskoristi ovu High Tech binu u stvaranje najboljeg rock showa ikada? Ta bina je tako moćna... Fanovi su gladni Popa, Zoorope, u2 showa... Zašto Walk On? Zašto dosadni govori prije pjesma? Zašto poslije u2 koncerta svi imamo neki bezvezni osjećaj krivnje? ( Liam Gallagher) Osjećaj da i mi svi nešto trebamo poduzeti? Zar se ne bi trebali svi dobro zabaviti? Zašto u2  lagano ignorira fanove i njihove zahtjeve, a privlači sve veće mase. Mislim da Bono savršeno koristi ovu moćnu binu za privlačenje masa i ukazivanje problema u svijetu.  To je nešto šta u2 radi od Octobera na ovamo.... 90- te su bile drugačije. Ironične cinične, borba protiv konzumentizma, ali imale su i te kakvu poruku. Bono je oduvijek borac za opće dobro. To je njegova droga. Ponekad, kao i svi mi napravi grešku u koracima, ali on, niti je licemjeran niti mu je to potrebno za slavu. On je svojom glazbom pokazao svoju veličinu i smatram da mu dobrotvorni rad samo otežava u njegovoj popularnosti, jer ga se sve više kritizira. On je naravno, svjestan svega. Pa prije koncerta u Zg- u je sve rekao. Izjavio je da ga nije briga za sve kritike sve dok može izvlačiti i jedan cent za siromašne. Iza Bona stoji tim od tko zna koliko ljudi koji funkcioniraju kao nekakva stranka. Upoznati su sa svim kritikama. Njega očito nije puno briga za te kritike. Čovjek ima svoj plan. Svoj san.
[Tyler and Narrator are discussing ideal opponents]
Tyler Durden: OK: any historic figure.
Narrator: I'd fight Gandhi.
Tyler Durden: Good answer.

desertsky

• ELEVATED MEMBER
  • In God`s country
« Reply #20 on: August 26, 2010, 04:09:06 PM »

Fez ti si genij. :)
I can see clearly now the brain is gone...

desertsky

• ELEVATED MEMBER
  • In God`s country
« Reply #21 on: August 26, 2010, 04:23:53 PM »

Bono je velik čovjek. Podložan svim porocima i inim iskušenjima. S tolikom slavom i novcem još je na većoj kušnji.

Prosječan čovjek bez jakih temelja to nebi izdržao. Ja vjerojatno ne. Pao bi na putu. Ili možda ne bi, natjerao bi me taj način života, moždani sklop, pedantnost i kreativna neorgniziranost da ustrajem. Oh, Bože zašto si me ostavio?, često se pitam i osjećam se licemjerno.

Jer kad je Isusa čovjek pitao u pustinji, zašto cijelo vrieme dok smo hodali se vide dva traga, a tu gdje mi je bilo najteže samo jedan; čovjek se pita "O Bože, zašto si me ostavio?", na što će mu Isus: "Ne čovječe tu sam te nosio...."

Bono, može biti svima uzor. Svi mi možemo biti mali Bono. Svatko od nas može u okviru svojih sposobnosti i na kraju mogućnosti nešto učiniti. Ne promjeniti svijet, supermeni su samo plod filmske industrije, al svatko od nas može dat nešto.
I can see clearly now the brain is gone...

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #22 on: August 26, 2010, 05:06:52 PM »

Fez ti si genij. :)

Je, genijalac iz Mrduše Donje. ;D

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #23 on: August 26, 2010, 05:19:58 PM »

Bono je velik čovjek. Podložan svim porocima i inim iskušenjima. S tolikom slavom i novcem još je na većoj kušnji.

E, baš i mene to fascinira kod Bona. Bit sve te godine sa jednom ženom  ;D u show business-u je SF film. Čudo. Tolika iskušenja, svaki dan, ma svaki sat, znajući da ti je svijet hedonizma tu, na dlanu. Vojske žena, najboljeg kokaina, bezgranično partijanje i da ne nabrajam, su ti tu ispred tebe u svakoj sekundi života, a ti si i dalje vjeran svojoj obitelji, djeci, prijateljima. Pravo čudo je da se u2 nikada nije raspao. Ne mogu se sjetiti nijednog benda na svijetu koji nikada nije mjenjao postavu. U2 je od početka zajedno... To sve mogu napraviti samo iznimni ljudi.
 Bono je velik čovjek. Slažem se s tobom desert. :)

Uzwei

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #24 on: August 26, 2010, 05:51:56 PM »

Mene fascinira njegova energija. Doći u Moskvu pa odletit u Soći na čakulu sa Medvidom, vrati se nazad pa skakat i pivat po pljusku, sve to u dva dana...
I tako non-stop iz dana u dan. Bojim se da će ga đava kad tad odnit, treba bi malo laškat ipak je u godinama.
Ma veliki su i ona trojica kada ga mogu trpit takvoga

Ne mogu se sjetiti nijednog benda na svijetu koji nikada nije mjenjao postavu. U2 je od početka zajedno... To sve mogu napraviti samo iznimni ljudi.

Radiohead također.

moonea

• ELEVATED MEMBER
  • ušlagirana SQUAW *
    • steamy - creamy
« Reply #25 on: August 26, 2010, 06:57:25 PM »

Svaka medalja ima 2 strane. Svaku priču možeš okrenuti obrnuto. Pogotovo ako nemaš dokaza za nešto. Sve se svodi na nagađanja. U slučaju Bona priče su: "Zašto se ne odrekne svoga bogatsva"? "Zašto on sam ne živi skromno"? Odgovori su: "Ponekad moraš u pakt i sa samim Vragom da bi ga kasnije pobijedio". ,....................................
ja sam već rekla nedavno što mislim o tvom pisanju, pa ostajem pri tome i naređujem da češće pišeš :D
bolje spavat stisnut na kaucu za rastezanje nego rastegnut na kaucu za stiskanje 8)

http://steamy-creamy.blogspot.com/

U ime svih onih životinja koje pate zbog ljudske nebrige, neodgovornosti i manjka suosjećanja; U ime svih onih životinja koje, na sebi svojstven način, pričaju svoje priče, ali ih mi ne razumijemo i ne čujemo; Umjesto njih dižem svoj glas protiv okrutnosti.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/149851/Default.aspx

Jogi

• Global Moderator
  • only LOVE can rest your MIND
« Reply #26 on: August 26, 2010, 07:02:34 PM »

Jogi ... ;)

Reći ću Ti nešto najtoplije ... a Ti (to) molim Te probaj najtoplije shvatiti ... :)

Ovaj članak na ZDRAV način možeš prepoznati Ti ... , i koliko još Ljudi ... ?
(pa ni ovdje na U2 forumu "nije" dopuštena rasprava ili misao ... kad se netko s tim ne slaže ... )
( al' je zato dopušteno vrijeđanje ... )
Što je s bezosjećajnim i zatvorenim ljudima/'čitateljima' ... ? ... koji "su" generacija koja bi trebala promijeniti svijet ...
Razmišljam da ovakav članak Bonu više zatvara vrata (k)od tih bezosjećajnih ljudi, nego što ih otvara ...

Domsi, složit ćeš se da se danas u jednom jutarnjem pronađe jedan kvalitetan tekst u tjedan dana, a ispišu se stotine i tisuće UŽASNO POVRŠNIH članaka. U takvo vrijeme moraš biti sretan kad netko ne napiše odličan, već i vrlo dobar tekst. A ovaj tekst jest vrlo-dobar. Ne vidim greške u njemu, krive prosudbe. "Bili bi licemjeri kada bi Bona nazvali licemjernim." je najtočniji mogući sud. Možemo se slagati s njim (s Bonom) ili ne, ali ova novinareva konstantacija je kirurški precizna. Zadovoljan sam da je novinar uzeo određeno vrijeme i relativno se upoznao s materijom jer 98% ostalih u Jutarnjem bi po difoltu započeli paljbu jer paljba prodaje novine, ne kvalitetni tekstovi.

Tekstovi nit zatvaraju put prema Bonu nit otvaraju. Svi mi upoznali smo Bona prvo preko glazbe a onda i ostalih popratnih stvari. Mi ćemo pročitati taj tekst i reć "ok je" ili "nije ok" jer smo s obzirom na svoje znanje sposobni prosuđivati. Ostali će pročitati tekst ili samo lead, ili samo naslov i okrenuti stranicu i čitati o tome kak su neki bračani opipali Lambašu u mrklom mraku. Ak te zanima U2, odvrnut ćeš volume na 100% a ne otvoriti novine, k tome još Jutarnji koji se sve više približava 24 Sata.

Uzmi k tome još jednu zanimljivu činjenicu da novinarima prema statistikama ne vjeruje cca 80 populacije.  ;)

Fez je napisao super osvrt, iako se (opet) ne slazem s Gallagherom. U2 ne nabija krivnju, ja to shvaćam isključivo kao edukaciju. Nama fanovima je to možda dosadno jer istu stvar slušamo godinama, ali pričao sam s dosta ljudi koji nisu hardkor fanovi a išli su na koncert u ZG i svi su imali samo riječi pohvale za Tutuovu sekvencu. Koliko bi nas čulo za Aung San da nismo U2 fanovi? Nitko? Dvojica? A takve stvari su bitne i nije mi bed ako mi Bono o tome priča 2 minute na koncertu koji traje više od dva sata. Istina da bi radije čuo Mofo nego Walk On, al kaj da sad radim. ;)
(What is soul?) (Love me, give me soul)

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #27 on: August 26, 2010, 07:14:27 PM »

ja sam već rekla nedavno što mislim o tvom pisanju, pa ostajem pri tome i naređujem da češće pišeš :D

Na zapovijed drugarice komandirko Moonea! :D

BornaZg

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #28 on: August 26, 2010, 07:16:10 PM »

što se Liam našao govoriti, oni 2008/2009 na Dig out your soul turneji nisu ni jednu, al doslovno niti jednu pjesmu mjenali u setlisti...neću sad ni reć da imaju brdo pjesama koje su mogli svirati!

a ja inače volim Liama.  ;)
Ja volim slušati Bona Voxa i njegov vokalno-instrumentalni sastav "U2". Mislim da imaju baš dobre pjesme i jako mi se sviđaju. Bono je jako super pjevač i "cool" ga je slušati. I ostali članovi sastava su dobri. "Leteći Odred" mi je isto super bend.

domsi

• ELEVATED MEMBER
« Reply #29 on: August 26, 2010, 07:31:14 PM »

Jogi ... ;)

Prije rečenice koju si izdvojio : " ... bili bismo licemjeri kad bismo Bona otpisali kao licemjera."
...
Piše slijedeća misao ... : "Iako bi bilo tužno da nema takvih - često opravdanih - kritika ... "

Naglašavam još jednom:
Ahmed Salihbegović je za hrvatske okvire odličan novinar ... i što je još značajnije : ZDRAVA i POZITIVNA OSOBA.

( budimo objektivni : živimo u zemlji za slijedeći KATASTROFALAN primjer ... )
( poslodavac traži zaposlenika ... , na natječaj se javljaju: )
( a) Ivan Horvat ... )
( b) Ahmed Salihbegović ... )
( Tko će dobiti posao ... ? )

Priču o Bonu je nemoguće napisati na dvije, tri kartice ... (NAPROSTO NEMOGUĆE ... )

"Tanka je linija između NOVINARSTVA i novinarstva radi njega samoga ...
S tim morate biti oprezni ..." ( Larry Mullen junior ... ;) ... )

Braneći Bona i Njegovu Nebesku IDEJU ... , želio sam u ovom topicu ukazati na PREbrzinski pogled cijeloj ovoj NAJZNAČAJNIJOJ temi.
Pages: 1 [2] 3   Go Up