Pages: [1]   Go Down

Author Topic: KORPORACIJE ... KAPITALIZAM ... POREZI ... NOVAC ... NEOVISNOST ... ?  (Read 290 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

domsi

• ELEVATED MEMBER

AVE svima ...

Ne želim bezveze otvarati novi topic ... , al' u sezoni vrućina ... , ovo mi se čini zanimljiva vijest:

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1286211/U2-bassist-Adam-Clayton-sues-bands-moneyman-negligence.html?ito=feeds-newsxml

@U2 je prenio vijest ... , a ovo je originalna stranica.

Premalo (ja) sve ovo razumijem ... to su za mene prevelike i totalno nedostupne 'stvari'!
Al' razmišljam ...
... da l' je moguće u današnjem korporativnom vremenu biti velik kao U2, a istvovremeno NE biti uključen u korporacijski master/mind kapitalizam ... ?

Uvijek me oduševljavala U2 neovisnost ...
Jesam li prenaivan ... kad NEOVISNOST očekujem i u današnjem vremenu ... ?

( ova 'novina' mi se čini žutom ... )
( al' vijest djeluje ozbiljno ... )
( hm ... ? )

Ima li u tom financijskom svijetu postotka, burze i prodaje ... uopće Duše ... ?
When I Look At The World ...

desertsky

• ELEVATED MEMBER
  • In God`s country

The Daily Mail (fail) - čitao sam na stranim forumima da je ovo tabloid, žuta štampa, pa onda sam tamo i svrstao ovaj članak.
I can see clearly now the brain is gone...

Jogi

• Global Moderator
  • only LOVE can rest your MIND

Ne da mi se ovo citat, al kolko znam Clayton je jos prije par mjeseci podnio tuzbu protiv vlastite asistentice koja mu je vodila i financije i okrala ga...

Ima i vijest na našem sajtu:

Adam Clayton, javlja Irish Independent ( http://www.independent.ie/national-news/courts/rocker-clayton-chases-missing-836418m-1982500.html ) digao je optužnicu protiv donedavne vlastite osobne asistentice i kućanice pod sumnjom da ga je oštetila za 1,8 milijuna eura.

Carol Hawkins koristila se Claytonovim debitnim i kreditnim karticama te novac potrošila na stan u New Yorku, automobile, nakit, održavanje konja te na preko-oceanske letove za sinov bend.

Hawkins je pred sudom priznala krivnju, ali samo za iznos od 13,000 eura. Sljedeca parnica je sutra, 22. prosinca.
(What is soul?) (Love me, give me soul)

domsi

• ELEVATED MEMBER

I meni je ovaj medij u startu (za)izgledao kao neka žuta priča.
Otišao sam na naslovnicu ... , koja je potvrdila žutu varijantu ovog portala.

Međutim, čini mi se da ova vijest nije lažna ... nego je plasirana u žutom mediju koji tako diže čitanost/prodaju.
Ono : odmah se klika: "Basist U2a podigao tužbu protiv glavnog financijskog savjetnika U2 teama!"
( vidjet' ćemo vrlo skoro : hoće li neki ozbiljan medij potvrditi ovaj navod ... )

@ Jogi : to je otprilike cijela priča u članku.
Ova, dakle, rečenica: "Basist U2a podigao tužbu ... , a zbog nehaja u poslovanju."

Preko ove vijesti ... želio sam ustvari postaviti pitanje : Da l' je U2 još uvijek potpuno neovisna priča ... ?

Kao POTPUNI laik za financije, postotke i kretanja u tom financijskom svijetu,
imam dojam da Ti je lakše biti neovisan kad posjeduješ ... 100 milijuna eura ... ,
nego kad Tvoja firma vrijedi i više od jedne MILIJARDE EURA!

Uopće ne želim gledati u U2 novčanike ... , al' mislim da su oni zajednički sigurno probili milijardu eura ...

Mora li jedan takav pogon ... koji toliko vrijedi i zarađuje ... , mora li ući u deal s 'malo većim igračima',
da bi i dalje sudjelovao na ovom korporativnom tržištu ... ?

ps.
Zbog pitanja o neovisnosti na kapitalističkoj fronti... ovom sam topicu dao duže ime ... 
« Last Edit: June 13, 2010, 09:07:59 PM by domsi »
When I Look At The World ...
Pages: [1]   Go Up