@Domči: ok, kako ovo "ruši"? Tebi svaka kritika (pa čak i ako je slično tome) odmah uništava stvari, a da ne govorimo o tome da ovdje nisam ni približno vidio nekakvo "negativno" stajalište, dapače, više se čini da se pokušavalo ne stati nikome na prste.
Osim toga zato što "ruši" ne znači da ne koristi, a da ti to bolje prevedem (iako se gadim sam sebi kad takve stvari koristim) citiram
"where the streets have no name, we're still building then burning down love"
@ Igore ...

... nisam zanemario ovaj Tvoj dio promišljanja, al' sam pretpostavio da će biti još postanja,
te mi se učinilo logičnijim da se na ove Tvoje misli nadovežem kasnije. A to kasnije ... evo ovog jutra ...
1) Aposlutno sam za kritiku ... , bez daljnjega! ( masu toga sam iskritizirao na Unknown Caller topicu ... )
Međutim ... priznajem kritiku koja je argumentirana, objašnjena ... i koja u 'rušenju' iznova gradi ...
...
Naravno da je kritika onog KATASTROFALNOG u Povijesti uvijek dobro došla ... , jer čim se boriš protiv lošeg ... istovremeno i gradiš!
Ali ...
Ako se kritizira ono što je u Dubini i Duše i Djelovanja POZITIVNO ... ,
... a pritom se u kritiziranju zaboravlja kako ovaj ljudsko/nagonski svijet BEZosjećajno i NEzdravo "funkcionira" ...
... onda takvu kritiku smatram i doživljavam jednim "višim" oblikom takvog NEzdravog funkcioniranja.
( ovdje konkrektno
NE mislim na Ahmeda Salihbegovića i ovaj članak ... )
( iako moram reći da je naslov iz mog kuta gledanja : "Bono Vox - plemeniti roker ili narcisoidni manipulator?" ...
< prljav naslov... )
2) Kritike na račun aktivnosti koje su poduzele humanitarne kampanje u Africi ... ( ONE : Jubilee 2000 : Bono ... )
:
Ovdje ću citirati Bona ...
:
"Prije mnogo godina sreo sam mudrog čovjeka koji je promijenio moj život.
Na nebrojene načine, velike i male uvijek sam tražio Božji blagoslov.
Govorio sam: "Imam novu pjesmu, pazi na nju... Imam obitelj, molim te brini o njima... Imam ovu ludu ideju...".
A ... taj Mudar Čovjek je rekao:
STOP! Prestani tražiti Boga da blagoslovi ono što ti radiš. Uključi se u ono što Bog radi jer to je već Blagoslovljeno." ...
Moram priznati da su mi potpuno NEshvatljive priče u kojima 'veliki mislioci' kritiziraju Bonov angažman u Africi ... (zadržat' ću se na Africi ... ),
a kao argument nude ekonomsko/financijske brojke ... po kojima Afrika još više tone ...
( neću ići predaleko u te kritike ... da se ne pogubimo ... )
Ili ... "
'Red Kampanja' donosi minus ...
'Edun Kampanja' više troši nego što zarađuje ... "
...
Ti isti kritizeri ... sjede u londonskim i new york/škim restoranima ... uživaju kompletnu blagodat SVEdostupnog svijeta,
i dok za njihov stol stiže boca skupe PITKE vode ...
... oni ispisuju, plasiraju i objavljuju redove ... da bi se 'taj Bono trebao ostaviti tema koje ne razumije ... i prihvatiti se mikrofona ... '
( " ... jer tako i tako ... U2 već predugo vremena nije snimio pravi album ... " )
:
Meni je ovo POTPUNO NEshvatljivo! ...
A postoji ... zar ne ... ?
...
A istovremeno ...
gdje je Bono ... ?I što čini ... ?