Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Down

Author Topic: U2 u studiju  (Read 2336 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jogi

• Global Moderator
  • only LOVE can rest your MIND
Re: U2 u studiju
« Reply #15 on: December 27, 2009, 10:09:12 PM »

One, ne misliš da koncerti nisu rasprodani možda jer su koncerti tek za 8 mjeseci? Sad su, IMO, pokupovali samo fanovi. Iako ni oni nisu svi, Tihana (Unknown Caller) nije htjela uzeti jer zena radi i ne moze znati hoce li moci dobiti slobodno, a nitko od nas ne zna hoce li onda nesto iskrsnuti neodgodivno na osobnom ili financijskom planu.

Kaj se albuma tice, ne bi to nazvao "otpatcima", jer hej, da je Kingdom bio na NLOTHu, bio bi jedna od najboljih pjesama.

I ono nadam se da nece bit radio-friendly pjesama, nek naprave nes za gust samo fanovima, ko sto je i Zooropa bila. Sad su jurišali na ljestvice i tamo neslavno završili, samo da sad ne pokušaju ispraviti to..
(What is soul?) (Love me, give me soul)

One

• ELEVATED MEMBER
« Reply #16 on: December 27, 2009, 10:39:09 PM »

One, ne misliš da koncerti nisu rasprodani možda jer su koncerti tek za 8 mjeseci? Sad su, IMO, pokupovali samo fanovi. Iako ni oni nisu svi, Tihana (Unknown Caller) nije htjela uzeti jer zena radi i ne moze znati hoce li moci dobiti slobodno, a nitko od nas ne zna hoce li onda nesto iskrsnuti neodgodivno na osobnom ili financijskom planu.

Kaj se albuma tice, ne bi to nazvao "otpatcima", jer hej, da je Kingdom bio na NLOTHu, bio bi jedna od najboljih pjesama.

I ono nadam se da nece bit radio-friendly pjesama, nek naprave nes za gust samo fanovima, ko sto je i Zooropa bila. Sad su jurišali na ljestvice i tamo neslavno završili, samo da sad ne pokušaju ispraviti to..

Kak onda tumačiš da je Beč otišao u jednom danu.Teško da će netko osim fanova ići gledati istu predstavu dva puta.
Kak su onda dva Milano ili dva Zg planula u dva dana ,a bilo je skoro pet mjeseci do koncerta.

Treba čuti cijeli album,pa onda suditi gdje je Kingdom tu po jačini.

Vrati se malo u povijest,dvadesetak  godina unatrag na JT,pogledaj koje su to bile B strane singlova.Ima ih za jedan solidan album.Best of 80-90 s dodatnim cd-om je pravo bogatstvo s kojim bi se svaki bend ponosio.A kakav će biti bonus Cd za best of 00-10 sve me strah pomisliti
Nisu li mogli stavit Kingdom na b stranu bilo kojeg singla s No Line.Oni nisu od 20 pjesama s tri singla s No line objavili niti jednu novu pjesmu.Toliko o neproračunjljivosti.

I ja bih htio album bez boots pjesmica ,da ista ekipa ostane na okupu.Mada nakon Zoorope je usljedilo nešto sasvim novo  ;)

nemaveze

• ZOOROPA MEMBER
« Reply #17 on: December 27, 2009, 10:40:06 PM »

Lova tu ipak ima veliku ulogu. Oni su sigurno pod razno raznim ugovorima blackberrya, live nationa... Imaju hordu zaposlenih u u2 kompaniji, ta kompanija mora poslovat. Naravno da je sve ovo isplanirano, jer da n ema albuma, stadioni bi bili nešto slično kao na popmartu. Novi album nije pridobio šire mase, neće ni ovaj, ali će napravit ono što se od njega očekuje-ubacit će ljudima bubu u uho da u2 ima novi album, da su na turneji, bit će neki singl, spot, pojavit će se u lettermanu itd, itd... A to znači=skupit će se dovoljno ljudi da popuni stadione.

Ovo je skupa turneja i nema druge nesgo stadioni i megalomanija. Po meni je cijeli koncept pozornice promašen, pretjeran, nepotreban. Ok, opet napominjem kao na ono drugom topicu da je to njihov bend, a ne moj, i da oni rade kak oni hoće, ali nisam siguran da uživaju na ovom stejđu, i da osjećaju da je ovo vrhunac, i da nemože bolje. Popmart je imao priču i poruku. Poruka ove pozornice je: "look at us, we have a HUGE stage, man!" Ovo je mali offtopic, sorry.

Turneje su danas, nažalost, više nalik na cirkus nego na glazbene manifestacije. Daj ljudima šarena svjetla koja stalno svijetle, lude ekrane koji se rasklapaju i buku=80% će srteno otić s koncerta.

A ovaj album, ne očekujem previše. One je dobro reko: Otpatci s NLOTH. Više nemaju snagu da usred turneje sklepaju desetak odličnih pjesama.

No, usprkos svemu, veselim se našem putu u Torino i jedva čekam.
« Last Edit: December 27, 2009, 10:45:25 PM by nemaveze »
Nećemo tražiti kruha nad pogačom!

Grace

• ZOOROPA MEMBER
  • Light my way.
« Reply #18 on: December 27, 2009, 10:48:49 PM »

bas su mi genijalna ova vasa dva posta i moram se slozit s vama, one i nemaveze.
sad cu i ja malo otic u off topic, al ni meni se ne svidja ta megalomanija, mislim, ja sam uzivala na koncertu u zagrebu, al samo zato jer je to bio moj prvi u2 koncert. najsretnija bi bila kad bi bili samo oni na normalnom, standardnom stageu samo sa reflektorima. uopce mi nist ne znace svi popratni efekti kad jedva da i bona stignem pratiti.
a koncept ove turneje mi se cinio ok na pocetku, al sad mi je los. mislim, nisu nist postigli ovim stejdzom. imam osjecaj da je na vertigo touru bilo milijun puta intimnije nego sad.

i da, s ovim albumom ce sad biti tako kak ste rekli, stavit ce ljudima bubu u uho i napunit ce stadione.

a mi cemo ih ionako na kraju i dalje voljeti ko i dosad.
I`m with the band.

Jogi

• Global Moderator
« Reply #19 on: December 27, 2009, 10:49:41 PM »

Ja trenutno volim ovu magalomaniju. Stariji ovdje su imali ZooTV i PopMart. Jasno mi je da su obje turneje bile genijalnije i imale mnogo bolji koncept od ove, al jebiga ovu sam osjetio na vlastitoj kozi i ona ce mi ostati urezana u sjecanju do kraja zivota, ne ZooTV koji sam vidio na telki.

A nakon 360 mogu se zatvorit u klubove i svirat za 100 ljudi, glavno da sam ih vidio u megalomanskoj fazi.  ;D

Eh, bas ste mi pesimisticni sto se Songs of Ascent tice.  :-[ Nemaveze, vise nema diranja pod stolom na kavi.
« Last Edit: December 27, 2009, 10:51:37 PM by Jogi »

nemaveze

• ZOOROPA MEMBER
« Reply #20 on: December 27, 2009, 10:54:03 PM »

Nemaveze, vise nema diranja pod stolom na kavi.

Jebe mi se, jednom ćeš ga dobit za praf, diranje pod stolom me samo izluđuje. ;)

One

• ELEVATED MEMBER
« Reply #21 on: December 27, 2009, 10:56:56 PM »

a zamislite da Stonesi izdaju novi album i krenu s novom turnejom s još većom grdosijom od U2 pozornice ,a oni su u ovom trenutku jedini band koji to može financijski i ostvariti .

Jogi

• Global Moderator
« Reply #22 on: December 27, 2009, 11:03:23 PM »

a zamislite da Stonesi izdaju novi album i krenu s novom turnejom s još većom grdosijom od U2 pozornice ,a oni su u ovom trenutku jedini band koji to može financijski i ostvariti .

Da, s krematorijem u backstageu.  ;D Al ono, ne bi me iznenadili da pokusaju nes takvo.

One

• ELEVATED MEMBER
« Reply #23 on: December 27, 2009, 11:04:04 PM »

Ja trenutno volim ovu magalomaniju. Stariji ovdje su imali ZooTV i PopMart. Jasno mi je da su obje turneje bile genijalnije i imale mnogo bolji koncept od ove, al jebiga ovu sam osjetio na vlastitoj kozi i ona ce mi ostati urezana u sjecanju do kraja zivota, ne ZooTV koji sam vidio na telki.

A nakon 360 mogu se zatvorit u klubove i svirat za 100 ljudi, glavno da sam ih vidio u megalomanskoj fazi.  ;D

Eh, bas ste mi pesimisticni sto se Songs of Ascent tice.  :-[ Nemaveze, vise nema diranja pod stolom na kavi.

Jogi ,same zadnje tri ,četiri pjesme na  No Line ti sugeriraju kakva će bit atmosfera na Songs of Ascent.Daj bože da to bude takav.

A nikad neću prežalit što sam prodao karte 2001 za dvije noći u Stadhalle u Beču.Očito da ću se nečekati da vidim U2 u dvorani.No Torino je ipak ispravio sve. ;)

Grace

• ZOOROPA MEMBER
  • Light my way.
« Reply #24 on: December 27, 2009, 11:05:29 PM »

skroz moguce ;D
samo kaj me njihova megalomanija ne smeta jer mi nisu tolko vazni ko u2 pa ih samo zelim cuti uzivo.
al bi vise uzivala da je intimnija atmosfera, da
I`m with the band.

One

• ELEVATED MEMBER
« Reply #25 on: December 27, 2009, 11:05:59 PM »

Da, s krematorijem u backstageu.  ;D Al ono, ne bi me iznenadili da pokusaju nes takvo.
je s krematorijem...tko ti od drugih bendova može nadmašiti U2 u produkciji koncerta ?

Jogi

• Global Moderator
« Reply #26 on: December 27, 2009, 11:08:24 PM »

je s krematorijem...tko ti od drugih bendova može nadmašiti U2 u produkciji koncerta ?

Nitko, bez brige, jasno je meni.  ;)

desertsky

• ELEVATED MEMBER
  • In God`s country
« Reply #27 on: December 28, 2009, 01:26:58 AM »

Vertigo je bio klasičan koncept s velikim ekranom, koji se vidio samo odnaprijed, ako si bio s boka ko ja u Beču, onda kita, a platio karte 2005. god, 100 eura. Intimo je bio koliko-toliko u elipsi za koju si morao iskeširat pozamašnu hrpu para.

Na 360 ste ušli u srce stagea za samo 60 tak eura. Vidjeli i osjetili znoj.

Koncept 360 je megalomanski po dizajnu, al intiman po pristupu.
Aj sjetite se nekog klasičnog koncerta, tipa tri reflektora, mali ekran ili nikakvi, i oni tam sitni, nit ih vidiš, a nekad ni ne čuješ, ak je loše ozvučeno.

E sad bi vi da U2 svira za soma ljudi u nekom klubu, da to bude intimo i naravno da samo vi imate pravo bit tamo. Ma jel da ne bi. Malo morgen.

Ovo što su nam ponudili da se vide odsvuda, da dođeš pod stage bez nekih prevelikih kerefeka, da i onaj mučenik na vrhu sjevera neki k...c vidi - e to je sad megalomanija i opet ne valja.

Oni su odavno prerasli sami sebe i to je cijena, koju ćete platit skupa sa mnom ak ih volite i hoćete gledati.
Ne cijena u novcu, nego cijena u tipu koncerta, veličini, mjestu itd.

A novi album i veza sa nastavkom turneje, svakako postoji. No, Paris je rasprodan, možda jer je i turistička meka pa ljudi spojili ugodno s korisnim. Al to je i Rim, i nije imao lani koncert, pa nije rasprodan. Sad ti budi pametan.

Sve u svemu, vrijeme prolazi, a revolucija uvijek jede svoju djecu.
Oni su tu, i dalje pišu pjesme, ne ko nekad 1 nova stvar na albumu jednako dvije nove stvari na singlu, al opet to je cijena današnjeg doba.

Jer One, moraš se složiti da 80 te i danas 2000 i više su tehnološki iskorak, koji je pojavom interneta po meni jednak pojavi stroja za tiskanje, tam nekad davno.

I to je promjenilo, mnoge stvari, pa tako i odnos prema glazbi.

Mix, remix, feat. ovo, feat. ono, radio edit, extended overmykita edit itd. je lakše skucat nego recimo, North and South of the River.

Al opet rekoh, neka sviraju, samo neka sviraju. LIVE is where we live.
I ta dva sata i onih nekoliko sati prije koncerta vrijedi više neg sav ovozemaljski opus pojedinih nazovibendova.
I can see clearly now the brain is gone...

fez

• JTREE MEMBER
  • **
« Reply #28 on: December 28, 2009, 10:19:28 AM »

Vertigo je bio klasičan koncept s velikim ekranom, koji se vidio samo odnaprijed, ako si bio s boka ko ja u Beču, onda kita, a platio karte 2005. god, 100 eura. Intimo je bio koliko-toliko u elipsi za koju si morao iskeširat pozamašnu hrpu para.

Na 360 ste ušli u srce stagea za samo 60 tak eura. Vidjeli i osjetili znoj.

Koncept 360 je megalomanski po dizajnu, al intiman po pristupu.
Aj sjetite se nekog klasičnog koncerta, tipa tri reflektora, mali ekran ili nikakvi, i oni tam sitni, nit ih vidiš, a nekad ni ne čuješ, ak je loše ozvučeno.

E sad bi vi da U2 svira za soma ljudi u nekom klubu, da to bude intimo i naravno da samo vi imate pravo bit tamo. Ma jel da ne bi. Malo morgen.

Ovo što su nam ponudili da se vide odsvuda, da dođeš pod stage bez nekih prevelikih kerefeka, da i onaj mučenik na vrhu sjevera neki k...c vidi - e to je sad megalomanija i opet ne valja.

Oni su odavno prerasli sami sebe i to je cijena, koju ćete platit skupa sa mnom ak ih volite i hoćete gledati.
Ne cijena u novcu, nego cijena u tipu koncerta, veličini, mjestu itd.

Odlično...
[Tyler and Narrator are discussing ideal opponents]
Tyler Durden: OK: any historic figure.
Narrator: I'd fight Gandhi.
Tyler Durden: Good answer.

nemaveze

• ZOOROPA MEMBER
« Reply #29 on: December 28, 2009, 11:25:39 AM »

Jebiga, desert, evo, nadmašio si nas s ovim postom, i afirmacijsku skupinu, i negacijsku, ti si valjda nulta skupina, odnosno skupina "The ultimate U2 lovers". ;D
Pages: 1 [2] 3 4 5   Go Up